Nationale buitenlesdag 2017

11 april, nationale buitenlesdag. Heb je zin in een pittige lenteboost? De Boomwhacker biedt ongelimiteerde mogelijkheden om fysiek en muzikaal bezig te zijn met leerlingen in zowel het basis- als het middelbaar onderwijs.

Onwijs leuk onderwijs

Drums and Barrels heeft de zeer swingende Braziliaanse Samba Reggea groove die normaliter wordt gespeeld op het samba instrumentarium (trommels, shakers en bellen) vertaald naar de boomwhacker. We zetten daarmee groepen van honderden personen tegelijk aan het werk. Dat betekent dat de hele school op het schoolplein letterlijk aan de slag kan. Leuk als buitenles of voor een feestelijke opening van een gebouw of viering van een jubileum.

Haal meer uit de Boomwhacker in je eigen lessen

Drums and Barrels geeft ook les aan docententeams. Want dit instrument heeft meer mogelijkheden dan menigeen doorheeft en hoe haal je die er uit? We leren je de samba reggea groove te spelen en hoe deze te verdelen over de instrumenten. We geven je deze ook op bladmuziek zodat je zelf aan de slag kunt met deze groove in je eigen lessen. Ook leren we je een spetterende break en doen je suggesties aan de hand voor samenspel van groepen muzikanten: door elkaar heen bewegen, van groove naar break en weer terug, breaks waarbij leerlingen tegenover elkaar staan en op elkaars handen spelen.

Kortom: een leuke percussieworkshop voor het hele team waarbij je met nieuw lesmateriaal voor je leerlingen naar huis gaat!